Samsung prezintă cel mai nou SSD NVMe, cu performanţe record – 970 EVO Plus

0
979

Samsung stabileşte noi recorduri pe piaţa SSD-urilor, lansând modelul NVMe 970 EVO Plus. Acesta este cel mai nou accesoriu Samsung din zona SSD Non Volatile Memory Express (NVMe). Capacitatea merge până la 2 TB şi avem detalii despre produs mai jos.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Samsung 970 EVO Plus oferă standarde ridicate de stocare, iar produsul este destinat profesioniştilor din domeniul IT, pasionaţilor de tehnologie şi gamerilor. E vorba de publicul care trebuie să gestioneze mai uşor un volum mare de date pe PC-uri. Samsung operează în zona NVMe de SSD-uri de la apariţia acestora pe piaţa în anul 2015.

Samsung 970 EVO Plus se bazează pe cea mai nouă tehnologie V-NAND, de generaţie a cincea. E gândit pentru sarcini solicitante, precum editare de conţinut 4K, proiectare 3D, dar şi gaming intens. Noul SSD va fi bun şi pentru cei care lucrează cu VR, editează foto RAW şi fac streaming şi gaming hardcore, la rezoluţie 4K.

Ne este promisă o viteză de scriere cu până la 57% mai mare faţă de predecesori, dar şi eficienţă energetică sporită. Vitezele de citire secvenţială ajung până la 3500 de megabytes pe secundă, iar cele de scriere la 3300 MB/s. Vitezele aleatorii sunt de până la 620.000 IOPS pentru citire şi până la 560.000 de IOPS pentru scriere.

Formatul este unul compact M.2, folosind interfaţa PCIe Gen3 x4, aflată pe majoritatea computerelor noi. Stocarea va veni în variante de 250 GB, 500 GB şi 1 TB din februarie, iar modelul de 2 TB vine în aprilie. Preţurile recomandate încep de la 459.9 lei.