Oculus Rift Core 2.0 este o actualizare importantă, sosită în beta pe casca VR

0
530

Oculus Rift a primit o actualizare software importantă în această săptămână, sub numele de Oculus Rift Core 2.0. Totul e în fază beta, dar asta nu îi scade din importanţă. Acesta este primul mare update, care aduce şi o nouă interfaţă la pachet, pentru platforma VR.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se schimbă şi designul aplicaţiei companion desktop, iar toate noutăţile sunt accesibile prin canalul de beta testing şi evident gratuit. Trebuie doar să vă înscrieţi în Public Test Channel. Rift Core 2.0 schimbă radical sistemul, incluzând un Oculus Home complet personalizabil, astfel că puteţi decora mediul vostru VR aşa cum doriţi, cu obiecte interactive, “mobilă” şi trofee. Practic e un game room şi lobby mai elegant.

Noua interfaţă se numeşte Dash şi permite interacţiunea cu computerul via VR. Rulează pe computere cu Windows 7 şi versiuni ulterioare, dar e recomandat să aveţi Windows 10 pentru a primi un dashboard overlay. Scopul noii experienţe desktop este să găseşti mai uşor jocurile şi experienţele VR noi, dar şi să te conectezi mai uşor la listele de prieteni. Rift Core 2.0 este o experienţă mai rafinată şi axată pe creşterea de intuitivitate.

Există şi un puternic element de social networking, de aşteptat având în vedere apartenenţa Oculus de Facebook. Noul software are 3 elemente de bază: aplicaţia desktop cu design nou, Dash şi Home, spaţiul personal şi personalizabil. Oculus Desktop va permite să accesaţi desktopul Windows şi aplicaţiile tradiţionale, dar în varianta VR. Aşteptăm varianta finală acum.