Pentru că deja ne pregătim de showurile tech de la începutul anului 2018, au început să apară şi teaserele. Balul e deschis de Honda, care va aduce la CES 2018 roboţei simpatici, cu rol de companion în casele utilizatorilor. Aveţi mai jos un teaser video cu 4 astfel de vehicule.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre roboţi cu “fizicul” unei maşinuţe teleghidate şi care se vor pilota automat, având atât rol utilitar, cât şi de animal de companie robotizat. 4 roboţi vor fi prezentaţi de japonezi la CES 2018, iar printre ei se numără un bot companion, un vehicul autonom offroad şi “concepte de mobilitate”. Mă gândesc la mecanisme de transport pentru persoane şi obiecte, eventual exoschelete pentru cei cu probleme de deplasare.

A se remarca şi feţele zâmbitoare afişate de aceste maşinării. Honda susţine că a luat decizia de a le implementa pentru că firma consideră că viitorul roboticii este ancorat în interacţiunea umanizată. Iată cum sună lista roboţeilor şi numele lor:

  • 3E-A18: robot companion care arată compasiune către oameni, folosind expresii faciale
  • 3E-B18: un soi de scaun mobil robotizat, ideal pentru utilizarea casual
  • 3E-C18: un concept electric de mobilitate cu spaţiu de transport multi funcţional
  • 3E-D18: vehicul offroad autonom cu AI, care transportă oameni

Honda va mai aduce la CES 2018 şi Mobile Power Pack World, care include o baterie portabilă şi uşor de înlocuit pentru vehicule electrice şi un sistem de încărcare pentru utilizare casnică. Dacă publicul şi jurnaliştii le primesc cu braţele deschise, atunci creaturile robotizate ar putea intra în mainstream.