CEO-ul Boeing promite că va ajunge pe Marte înainte de Elon Musk; Iată răspunsul lui Elon

0
849

Vestea zilei ar fi fost că Boeing provoacă SpaceX la duel, afirmând că va ajunge pe Marte înaintea companiei lui Elon Musk, doar că între timp Musk a şi răspuns provocării. Totul a pornit de la declaraţia lui Dennis Muilenburg, CEO Boeing, care a afirmat că gigantul pe care îl conduce are şanse mari de a duce un om pe Marte înaintea lui Elon Musk.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Totul s-a petrecut în cadrul unei emisiuni matinale de la postul american CNBC. Muilenburg a declarat că e convins că prima persoană care pune piciorul pe Marte vă coborâ dintr-o rachetă Boeing. Oficialul a detaliat următoarea generaţie de rachete, la care se lucrează în acest moment împreună cu NASA, aşa numita “Space Launch System”. E vorba despre o rachetă cu înălţime de 36 de etaje, care e în stadiul final de asamblare.

Un zbor de test va avea loc în 2019 şi apoi va avea loc un zbor în jurul Lunii. Elon Musk a dat răspunsul imediat pe Twitter, afirmând doar atât “Do it”, în traducere “Fă-o!”, cerând practic vorbe şi nu fapte. Cei mai nerds dintre noi vor recunoaşte aici o glumă din filmul “Starsky and Hutch” sau meme-ul cu Shia LaBeouf. Nu e nici măcar prima oară când Muilenburg îl provoacă pe Musk la un duel, pentru că în cadrul unei conferinţe din Chicago anul trecut, CEO-ul a subliniat că Boeing va duce primii oameni pe Planeta Roşie.

Elon Musk e totuşi reprezentantul şi faţa conceptului de colonizare a planetei Marte, discutând des despre acest proiect şi prezentând viziunea unor baze lunare, navete şi capsule de amartizare. SpaceX ar putea să îşi înceapă misiunile marţiene din 2022.