Elon Musk prezintă în imagini planuri pentru baza SpaceX de pe Lună şi Marte

2
1588

În cazul în care vă întrebaţi cum vor arăta primele aşezări umane de pe Lună şi Marte, Elon Musk şi SpaceX au deja planuri în această privinţă. Aflăm detalii din cele două imagini pe care Elon Musk tocmai le-a postat pe web.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

La ultima verificare 2024 era anul în care SpaceX spera să trimită primii oameni pe Marte. Până atunci ar trebui să vedem o bază lunară pusă la punct, iar Elon Musk are sugestii şi legat de aceasta. Baza e cunoscută pur şi simplu drept “Moon Base Alpha” şi are în centru “portul” unde vor ateriza rachetele SpaceX. Observăm o zonă de andocare şi o linie de transport spre celelalte structuri ale bazei, unele în formă de iglu.

Baza de pe Lună va fi mai spartană, în vreme ce Marte ar urma să fie cu adevărat colonizată. Pe de altă parte baza de pe Marte arată înfloritor şi vedem şi un dom care radiază de lumină verde, probabil datorită vegetaţiei de la interior. Este o structură mult mai bine iluminată şi mai amplă. Elon a ţinut un discurs în cadrul International Aeronautical Congress din Australia, unde am aflat planuri şi despre revoluţionarea transportului aerian pe Pământ.

Aveţi mai jos un clip video care evoluţia rachetelor şi planurile pentru aterizarea pe Marte, folosind rachetele SpaceX. Rămâne de văzut dacă va fi respectat timeline-ul pe viitor.