Ochelarii AR Apple primesc un design concept stilat

0
1072

Auzim tot mai des în ultima vreme că Apple pregătește o pereche de ochelari AR stilați pentru lansare în acest an, văzând chiar și un brevet la un moment dat. Azi aruncăm o privire și asupra unui concept de ochelari de acest tip, realizat de Martin Hajek în colaborare cu iDrop News.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ochelarii sunt unii eleganți, amintind de cei din lumea modei și probabil designerul s-a gândit la vreun parteneriat cu un creator de modă.

Zvonurile afirmă că Apple va lucra cu Quanta Computers pentru a produce ochelarii, care vor rula un sistem de operare nou, cunoscut drept rOS. Apple Glasses au fermecat imaginația multor designeri, care îi văd chiar ca o cască mai degrabă decât ca ochelari standard.

În cazul lui Martin Hajek avem o combinație între un HUD (heads up display) și o pereche de ochelari ceva mai profi și fashion.

Hajek își imaginează că vom primi o ramă metalică de calitate, în care se vor află antenele și componentele aferente. Există și un decupaj în stil “breton” în zona unde se vor află anumiți senzori. Până și un pad special de încărcare este gândit de către designer.

Există zvonuri că Apple ar lucra deja cu Catcher, un furnizor de carcase pentru a produce componente pentru acești ochelari inteligenți. Mă aștept să aibă și un sistem de camere profi și sper că Apple a rezolvat problemă cu supraîncălzirea cu care se confruntase Google Glass.

În cazul în care va întrebați, acest concept se numește “Apple Glass”. Interacțiunea cu interfața se va face prin atingerea ramei ochelarilor. Un mini proiector integrat va afișa imaginea pe care o vede utilizatorul.