Disecția lui Apple HomePod ne arată cât cheltuiește Apple să îl producă: 216 dolari

0
1222

Am aflat recent că difuzorul inteligent al celor de la Apple, faimosul HomePod e foarte greu de reparat. Acesta a primit o notă de 1 din 10 de la iFixit la tradițională lor disecție. Acum tot o disecție ne arată și cât costă componentele și manopera device-ului.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Apple cheltuiește în jur de 216 dolari pentru producția și componentele lui HomePod și îl vinde la prețul de 350 de dolari. Judecând după recenziile recente, merită prețul mai piperat pentru acustică high end oferită. Pentru Siri? Nu prea totuși, pentru că e sub Alexa conform diferitelor analize și comparații.

Conform calculelor celor de la Bloomberg Apple scoate profit în jur de 38% din valoarea unui HomePod. Evident experții nu au luat în calcul și costurile legate de marketing, livrări și R&D. Am putea spune că Apple încasează mult mai puțin decât de obicei, față de iphone X spre exemplu, unde firmă din Cupertino iese pe plus cu 64%.

E drept că prețurile furnizate de Tech Insight nu sunt bătute în cuie, ci sunt doar estimări și rezultate ale unor analize. Că o curiozitate aflați că reparația boxei în afară garanției costă în jur de 280 de dolari, deci 80% din prețul produsului.

Iar cei care vor să își facă o idee cu privire la cât de ușor e de reparat boxă, trebuie să afle că iFixit a fost nevoit să o tăie cu fierăstrăul pentru a ajunge la interior.