Indienii vor avea HyperLoop; Guvernul indian semnează un contract cu Virgin

0
1221

Se pare că India se mișcă bine de tot la nivel economic și e gata să se miște și mai bine, pentru că guvernul local a încheiat un contract cu Virgin pentru implementarea Hyperloop, mijloc de transport ultra rapid. Detaliile le aflați mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pentru cei care nu știu, Hyperloop este o modalitate revoluționară de transport a pasagerilor și mărfurilor folosind un așa numit “vac-train”, un tub sigilat care transporta în vid vehiculele. Și Tesla are un sistem de genul în pregătire, în parteneriat cu SpaceX.

Varianta Virgin pare să fi prins mai bine, pentru că are parte de un contract care conectează orașele Pune și Mumbai. Șeful Virgin, Richard Branson a semnat înțelegerea de bază cu autoritățile locale deja. Pune va fi conectat cu Mumbai International Airport și cu Mumbai în sine.

Vor fi conectați astfel 26 de milioane de oameni, iar un traseu complet durează 25 de minute. Volumul de trafic ar trebui să fie de 150 de milioane de persoane pe an. Virgin afirmă că acest proiect va avea un beneficiu financiar de 55 de miliarde de dolari, la nivel de reducere a accidentelor, economisire de bani și reducere a cheltuielilor cu alte mijloace de transport.

Se vor crea și noi joburi și se vor economisi 90 de milioane de ore de călătorie. Întâi va fi construit un circuit demonstrativ și totul va fi 100% electric. Emisiile de noxe se vor reduce cu 150.000 de tone anual în urmă implementării sistemului.