Noul costum spaţial SpaceX prezentat de Elon Musk, e surprinzător de compact

1
2062

Chiar dacă SpaceX încă activează în stratosferă, aceasta va fi compania care ne va duce pe Marte în următorul deceniu, dacă totul merge bine. Şi cum proiectul tot evoluează, azi vedem şi cum arată costumele spaţiale propuse de Elon Musk and co pentru explorarea spaţială.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceste noi costume spaţiale vor fi folosite pentru primele misiuni cu echipaj ale companiei. Musk a partajat fotografia prin reţelele de socializare şi mai jos avem varianta lor full. Inspiratul CEO a subliniat că aici nu vedem o machetă sau un concept, ci o imagine cu un costum care e chiar funcţional. Mai mult decât atât echipamentul a fost deja testat la presiunea vidului dublu.

Cumva SpaceX a echilibrat funcţionalitatea cu designul estetic şi plăcut privirii. De obicei costumele astronauţilor sunt masive şi mai degrabă funcţionale, grele şi incomode. Elon Musk a promis că vom primi extra detalii despre materiale şi dotările costumelor în zilele viitoare. Permiteţi-mi să speculez că tehnologia de filtrare a substanţelor toxice va fi inspirată de Biohazard Mode de la maşinile Tesla.

E posibil totuşi ca imaginea de mai sus să fie prea optimistă sau prea light. Un astfel de echipament are rol de protecţie împotriva radiaţiilor, temperaturilor extreme, să regleze oxigenul, presiunea şi temperatura, în vreme ce permite şi mişcarea fără probleme şi comunicarea. Reţineţi totuşi că deocamdată vedem doar costume folosite la interiorul navei, nu cele pentru “space walks”.

Piloţii care zboară la altitudini uriaşe folosesc deja ceva de gen.