Noul aparat foto mirrorless de la Nikon este comparat cu rivalul Sony A7

0
877

Scăpările legate de viitorul aparat foto mirrorless de la Nikon datează de ceva vreme, iar acum avem ocazia să vedem şi o fotografie comparativă cu un rival de la Sony. Aparatul foto scăpase într-o fotografie cam neclară cu câteva zile în urmă, dar acum ne putem face o idee mai bună despre dimensiunile sale.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul mirrorless este comparat cu camera Sony A7 în acest caz şi este în mod clar mai mare, deşi mărimea senzorului pare similară. Unul dintre avantajele unui mirrorless este faptul că avem un aparat mai compact decât un DSLR, deci e mai uşor de ţinut în geantă, ghiozdan şi de purtat într-o excursie, expediţie, călătorie. Nikon pare să fi ales o rută a masivităţii, probabil din cauza unei baterii generoase, a unor mecanisme de stabilizare complexe şi a procesoarelor de generaţie nouă.

Aparatul acesta are toate şansele să debuteze pe 23 august, aparent cu un nou Z-mount, care vine în completarea actualului F-mount. Aşteptaţi-vă la obiective de nouă generaţie, la filmare 4K, focalizare în multiple puncte şi o capacitate de zoom crescută. Multă lume considera un mirrorless mai bun decât un DSLR, pentru că nu are nevoie de acea oglindă specială de reflexie, o componentă cheie la DSLR-uri.

Camera mirrorless nu are o cătare optică, iar senzorul de imagine este expus tot timpul la lumină, deci avem un preview digital al imaginii mereu disponibil pe ecran. Capacitatea de autofocalizare variază mult de la un aparat mirrorless la altul, de aici şi ambiguitatea avantajelor faţă de DSLR-uri la acest capitol.