Samsung Galaxy Note 9 debutează oficial, cu stylus nou cu Bluetooth, baterie de 4000 mAh

1
1365

Samsung Galaxy Note 9 a devenit oficial astăzi şi e exact ce ne aşteptam: un Samsung Galaxy Note 8s. Are o cameră duală ce combină elemente de la Note 8 şi Galaxy S9+, o baterie generoasă şi un stylus de generaţie nouă. Pentru a sparge misterul, aflaţi că telefonul costă 4699 lei în versiunea de 128 GB şi 5899 lei în versiunea de 512 GB.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Telefonul are un corp din sticlă şi metal, cu grosime de 8.8 mm şi greutate de 201 grame. Este totuşi un telefon îngust, deci este uşor de manevrat. Vine pe 4 nuanţe de culoare, printre care albastru, negru, “cupru” şi acel liliachiu al lui S9. Stylusul cel nou are o versiune inedită galbenă oferită cu versiunea albastră. Terminalul are un ecran de 6.4 inch, în creştere cu 0.1 inch faţă de Note 8 şi păstrează rezoluţia de Quad HD+ şi panoul Super AMOLED.

Corpul este rezistent la apă şi praf în regim IP68, iar la interior găsim un procesor Snapdragon 845 sau Exynos 9810, plus 6 sau chiar 8 GB RAM, o premieră pentru Samsung. O altă premieră e că oferă până la 512 GB stocare, dar există şi o variantă de bază de 128 GB. Evident avem şi slot microSD. Bateria de 4000 mAh sună bine, mai ales că Samsung promite chiar şi 2 zile de utilizare prin intermediul său. Suportă încărcare rapidă, inclusiv wireless.

În spate avem o cameră duală, cu 2 senzori de 12 MP, fiecare cu OIS şi unul cu diafragmă variabilă. Ştie şi Super Slow Motion la 960 FPS şi de această dată primeşte funcţii AI, care îi permite să identifice 30 de scenarii speciale. În faţă se află o cameră selfie. Telefonul rulează Android 8.1 cu Samsung Experience peste, iar noul S Pen este un stylus cu Bluetooth şi baterie proprie. Noroc că se încarcă rapid, cu jumătate de oră de utilizare după doar 10 secunde de alimentare.

Are rol de telecomandă pentru cameră, playback media, YouTube, navigare în galerie, toate cu butoanele de pe stylus. Telefonul începe să se vândă de pe 24 august în toată lumea, cu noi huse şi accesorii pregătite. Are acum şi funcţie DeX doar cu un adaptor special USB Type-C to HDMI, fără a mai avea nevoie de DeX Pad special.