Samsung Galaxy Watch este încă un produs hardware prezentat astăzi, în afară de Samsung Galaxy Note 9. E vorba despre un nou ceas inteligent, care vine în două dimensiuni şi cu suport LTE. Bateria pare să fie principala sa inovaţie, fiind promise 80 de ore de utilizare.

Publicitate

Samsung Galaxy Watch a avut o prezentare foarte scurtă la New York, dar destul cât să prindem esenţialul. În primul rând vine cu Tizen OS, are două variante: una de 42 mm şi una de 46 mm, care vine doar pe argintiu. Curelele şi watch faces sunt personalizabile, după cum ne aşteptam. Produsul este rezistent la apă şi praf, ba mai mult decât atât e compatibil cu standardele militare, deci e peste medie de rezistent.

Ecranul e protejat prin Corning Gorilla Glass DX+, un tip special de sticlă rezistentă la zgârieturi. Ecranele incluse pe cele două versiuni sunt Super AMOLED-uri de 1.3 inch şi 1.2 inch, cu rezoluţie de 360 x 360 pixeli. Avem şi funcţie Always on Display, iar la interior găsim un procesor dual core Exynos 9110 şi 768 MB RAM. Din ce am înţeles ar fi şi o versiune cu canditate dublă de RAM.

Există şi funcţii de fitness, cu 21 de activităţi sportive monitorizate la interior acum. Monitorizează somnul, pulsul, paşii, are alertă pentru sedentarism şi afişează şi notificări. Samsung are mai nou un parteneriat cu Spotify, care va permite să faceţi streaming direct de playlisturi pe ceas. Mai primim şi Samsung Pay via NFC şi 4 GB stocare. Şi Bixby poate fi accesat pe purtabil.

Produsul vine pe 24 august, cel puţin în SUA, în vreme ce în Europa vine în septembrie. Nu ştim preţul.