Noua consolă de la Atari, Ataribox va semăna cu un NES Classic

0
1362

Aflam luna trecută că Atari lucrează la o nouă consolă de jocuri, cunoscută ca Ataribox şi azi am primit extra detalii. Teaserele au culminat cu prezentările de la E3 2017, iar Ataribox părea să fie bazat pe un corp fabricat dintr-un material ce imita binişor lemnul.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Amintea astfel de un Atari 2600 şi de atunci nu am mai auzit mare lucru. Acum aflăm că Atari vrea să creeze ceva cu adevărat nou, care să atragă şi fanii vechi Atari, dar şi pe cei care abia iau contact cu brandul. Noul Ataribox ar fi inspirat cu adevărat de Atari 2600 şi include acel design stilizat amintind de un “schelet de peşte” sau o cutie toracică.

Panoul frontal poate fi fabricat din sticlă sau lemn, iar spatele este mai protuberant. Atari include aici suport pentru carduri SD, port HDMI, 4 porturi USB, iar două variante de Ataribox ar fi fost pregătite, una de culoarea lemnului şi una pe roşu şi negru. Atari ar avea intenţia de a oferi jocuri clasice pe Ataribox, împreună cu “contentul actual”.

Nu e foarte clar dacă se referă aici la proprietăţi intelectuale ca Rollercoaster Tycoon sau pur şi simplu la filme şi muzică. S-ar părea că Ataribox va fi similar cu NES şi SNES Classic, în ideea că oferă acces la titluri clasice ale companiei, pe un hardware cu look retro. Sunt şi ceva şanse ca acesta să nu fie chiar un produs 100% Atari, ci doar realizat de o companie ce a preluat licenţa.

Totul rămâne în suspans deocamdată şi mă refer aici la preţ, dată de lansare, jocuri şi chiar lista completă de specificaţii. Sperăm ca preţul să fie rezonabil, la nivel de NES Classic.