Momentul acela când Top Gear a măsluit recenzia lui Tesla Roadster e detaliat de Elon Musk (Video)

0
2028

Istoria Tesla este un pic mai lungă decât o ştim azi, compania lui Elon Musk pornind la drum cu atractivul Tesla Roadster. Automobilul începea producţia în 2008 şi reprezenta o propunere inedită pentru piaţa americană: un automobil sport electric cu design arătos. Aparent nu toată lumea l-a primit cu braţele deschise, spre exemplu Top Gear atacându-l dur.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În cadrul unui interviu recent acordat de Elon Musk am aflat şi culisele acelei desfiinţări a maşinii Tesla. Richard Hammond, Jeremy Clarkson şi May au avut de obiectat legat de autonomia maşinii şi de preţul său în comparaţie cu un Lotus Elise, cu care de altfel Tesla Roadster seamănă la design. În 2008 cei de la Top Gear au testat automobilul şi au arătat în emisiune că maşina i-a lăsat baltă pe circuit.

Elon insistă că are toate log-urile automobilului la nivel electronic, deci nu se poate întâmpla ceva fără ca Tesla să ştie. Mai mult decât atât, un angajat Tesla care s-a dus să lase maşina la editorii Top Gear a observat un scenariu care indica faptul că Tesla Roadster TREBUIA să se strice. Jeremy Clarkson a afirmat că bateria l-a lăsat la 88 km, nu cei 321 km de autonomie promişi.

Britanicii au criticat supraîncălzirea motorului, dar şi încărcarea lungă. Frânele au cedat şi atacurile au fost destul de acide. S-ar părea că băieţii pe care îi apreciem cu toţii fie au fost plătiţi de rivalii Tesla ce produc maşini pe benzină, sau doar au vrut să facă show. Nu pot decât să mă întreb în ce măsură au măsluit şi alte teste…

În 2013 s-a ajuns la un proces, respins totuşi de tribunalele britanice, care au descis în favoarea emisiunii BBC.

https://www.youtube.com/watch?v=QErBQWUQyEI&feature=youtu.be