Atari lucrează la o nouă consolă de jocuri, aşa numita “Ataribox” fiind bazată pe tehnologie PC

3
1671

Atari a fost un nume uriaş în zona jocurilor, dar asta cu câteva decenii în urmă. Până şi Steve Jobs îşi începea cariera lucrând pentru Atari, ca să faceţi o idee despre vechimea companiei. Firma a rămas prezentă mai degrabă ca brand şi amintire în universul jocurilor, dar acum e gata să revină cu o nouă consolă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Între timp Atari şi-a licenţiat brandul pentru o brăţară smart cu funcţii de gaming, capabilă să îi emuleze jocurile vechi. Cât despre noua consolă, numele său provizoriu ar fi “Ataribox” şi a primit un teaser video, pe care îl vedeţi mai jos. Nu avem prea multe detalii despre acest device, în afara faptului că are o textură ce imită lemnul, după modelul consolelor clasice ale companiei.

Faptul că e bazată pe tehnologie PC poate însemna că vom vedea un soi de “Steam Machine” dacă vreţi, plin ochi cu emulatoare de jocuri clasice. Încă nu e clar dacă Atari mizează pe nostalgie şi emulare sau va oferi o consolă high end, capabilă să concureze cu Xbox One X. Ultimii ani au mai adus produse bazate pe nostalgie, precum acel NES Classic Edition de la Nintendo, care s-a dovedit a fi foarte popular printre pasionaţii de retro gaming. Stocurile s-au epuizat rapid pentru acel device.

În aceste condiţii ar fi loc pe piaţă pentru revenirea altor nume precum Sega şi al său Dreamcast poate. Să vedem şi care va fi preţul înainte să ne bucurăm prea tare.