XSTATION este consola care e şi PS4 şi Xbox One, realizată de un modder (Video)

0
3162

Sunt sigur că aţi auzit de proiecte DIY (Do It Yourself) trăznite, dar cum sună ideea de a combina un Xbox One cu un PS4? Ştiu că sună tare bine, mai ales dacă nu vă puteţi decide ce consolă să cumpăraţi. Ei bine, modderul EdsJunk a creat un hibrid între cele două device-uri şi ce a ieşit este XSTATION. Avem detalii savuroase mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Evident alternativa simplă e să cumperi ambele console şi să le ţii lângă TV, gata conectate via HDMI. XSTATION practic cuplează cele două console într-o singură carcasă, dar o face inteligent, fără a ocupa spaţiu excesiv. Rezultatul reuşeşte performanţa de a nu fi la fel de mare ca un PS4 şi Xbox One puse unul peste altul, ci e doar puţin mai mare decât un Xbox One.

Un plus este faptul că avem o singură ieşire HDMI pentru terminal şi o singură alimentare. Un microcontroller Arduino se ocupă de alternarea alimentării şi semnalului video între cele două maşinării. Evident nu avem vreun ecran integrat şi nu putem avea ambele console activate simultan. Dacă una e pornită şi o activăm pe cealaltă, prima intră în mod sleep.

Acesta e sacrificiul făcut dacă vrem să evităm supraîncălzirea. Consolele sunt conectate la un switch 2 x 1 HDMI. Modderul recunoaşte că a şi comandat componente în plus. Mă gândesc că e inevitabil ca unele componente să fi fost sacrificate. Teoretic sistemele împart RAM sau măcar stocare, deşi nu pot garanta asta. Ce s-a păstrat cu siguranţă e fiecare drive optic pentru fiecare consolă.

Jocul de lumini din zona inferioară a lui XSTATION e spectaculos şi e complet munca lui EdsJunk. Avem şi o mulţime de porturi USB şi ceea ce pare a fi un ventilator foarte generos şi zgomotos. Vă recomand să priviţi clipul de mai jos pentru a vă face o idee ce a reuşit acest modder. Evident nu avem preţ pentru aşa ceva, dar sigur sare de 1200 de dolari rig-ul.