Nokia prezintă o jachetă inteligentă pentru pompieri, medici şi alte meserii vitale

0
1202

Chiar dacă Nokia vrea să îşi vândă segmentul Withings, asta nu înseamnă că nu rămâne profund implicată în zona de fitness şi sănătate. Compania a prezentat în această săptămână o jachetă inteligentă, care va fi ideală pentru pompieri, medici şi alte meserii care implică salvarea de vieţi umane.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Google lucra de câţiva ani la haine inteligente prin intermediul lui Project Jacquard, în cadrul căruia colabora cu Levi’s pentru a realiza o jachetă inteligentă. În cadrul MWC 2018 Nokia a prezentat un produs de acelaşi tip, o jachetă smart realizată împreună cu Kolon, o casă de modă din Coreea de Sud. Numele acestui obiect vestimentar este Chase LifeTech FR (“Chase” însemnând Connected Health and Safety Equipment).

La prima vedere arată ca o uniformă de poliţie sau cadru SMURD, ceea ce şi cred că era scopul. Are culori vii, este foarte uşor vizibilă de la distanţă şi vine cu mecanisme reflectorizante astfel încât să fie uşor de depistat pe întuneric pe autostradă. Jacheta inteligentă oferă informaţii printr-un mic afişaj, care indică pulsul purtătorului, temperatura, coordonate GPS şi are şi un accelerometru inclus.

Varianta prezentată la MWC avea şi o zonă a manşetelor şi încheieturii cu module interschimbabile. Asta face obiectul vestimentar personalizabil cu diferiţi senzori şi module, ca tensiometru, oximetru, poate chiar şi o mască de oxigen. Deocamdată e doar un concept, dar se va concretiza în producţie în următoarele 12 până la 18 luni. Trebuie spus şi că jacheta este fabricată din materiale GORE-TEX care sunt şi comode şi rezistente la apă şi frig şi permit pielii să respire.