Amazon cumpără Ring, producător de sonerii cu cameră video integrată

0
2784

Amazon tocmai a intrat pe piaţa camerelor de securitate pentru locuinţă, cumpărând compania Ring contra sumei de 1 miliard de dolari. Ring este o companie din California care se ocupă cu camera video integrate în uşi şi plasate la intrarea în locuinţe.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Compania produce şi sonerii inteligente şi alte soluţii smart home. Amazon încearcă să intre agresiv în zona smart home, care tot evoluează în ultimii ani şi va valora multe zeci de miliarde de dolari în următorul deceniu. Compania condusă de Jeff Bezos va păstra aceeaşi abordare ca la achiziţia Twitch, Zappos şi Audible, lăsând compania independentă şi păstrându-i brandul.

Ring se laudă că are ca scop reducerea criminalităţii, oferind tooluri de securitate la preţ accesibil. Mă gândesc că Amazon vrea să fluidizeze şi procesul de livrare a pachetelor sale. Îmi imaginez un viitor în care vine drona acasă, este scanată de cameră, iar un braţ robotic Ring ia pachetul şi îl aduce în casă. Evident vom vedea şi interconectare între Amazon Echo, celebrul difuzor inteligente cu Alexa şi soneriile şi camerele video Ring.

O sonerie cu cameră video a companiei costă în jur de 79 de dolari. Ring la rândul său făcea o achiziţie luna trecută, cumpărând compania Mr. Beams, care se ocupă cu iluminare LED cu suport WiFi şi detectare a mişcării. Amazon în sine prezenta toamna trecută Cloud Cam, o cameră de home security la suma de 119.99 dolari. Toate bune şi frumoase până va hackeresc băieţii uşa de la intrare…