Nissan Energy Solar este un nou sistem de panouri solare pentru locuințe ce rivalizează cu Tesla Solar Roof

0
1059
Nissan Energy Solar

Înainte ca Tesla Semi și Tesla Roadster să ne cucerească atenția, compania lui Elon Musk prezenta Solar Roof – un sistem de panouri solare mai deosebit ce se camuflează în țigle de acoperiș. Acestea sunt mici panouri solare ce transformă energia solară în energie electrică, existând și un mediu de stocare a energiei extra. Pe aceeași idee se merge și în cazul lui Nissan Energy Solar despre care aflăm astăzi.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Firma japoneză a creat o companie cu numele Nissan Energy Solar care va oferi panouri solare și soluții pentru stocarea energiei extra către clienții din Marea Britanie. Setup-ul standard pus la dispoziție celor interesați constă în 6 panouri solare ce vor fi instalate în acoperiș după cum vedeți în imagini.

Nissan Energy Storage

Opțional se pot achiziționa și bateriile xStorageHome ce pot stoca surplusul de electricitate pentru folosirea ulterioară. Prețul pentru cele 6 panouri solare este de 5393 dolari, iar dacă se optează și pentru bateriile menționate mai sus, suma ajunge la aproximativ 10.611 dolari.

Pe lângă alimentarea produselor electronice din casă, soluția Nissan Energy Solar le va permite clienților să își încarce automobilele electrice precum Nissan Leaf. Ca un fapt divers aflăm faptul că peste 880.000 gospodării din UK au deja panouri solare instalate, upgrade ce contribuie la reducerea facturilor de electricitate și la mărirea valorii proprietăților.