Nintendo Switch Pro ar avea un CPU fabricat pe un proces de 8 nm de la nVIDIA cunoscut după numele de cod “Dane”

0
1162
Nintendo Switch Pro
Nintendo Switch Pro ar avea un CPU fabricat pe un proces de 8 nm de la nVIDIA cunoscut după numele de cod "Dane"

Nintendo ar urma să lanseze o nouă consolă, succesoare pentru modelul Switch original, lansat în 2016. Potrivit zvonurilor, numele său ar fi Nintendo Switch Pro, iar astăzi aflăm detalii despre hardware-ul dispozitivului, mai exact, procesorul său. Noi informații cu privire la acest terminal au ajuns pe web, iar toate detaliile sunt în rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit zvonacului kopite7kimi, de pe Reddit, Nintendo Switch Pro va avea la interior un procesor cunoscut după numele de cod “Dane”. Totuși, inițial au apărut zvonuri conform cărora CPU-ul ar fi cunoscut la nivel intern drept “Black Night”. Se pare că ambele denumiri sunt corecte și se referă la același cipset. Totodată, NVIDIA este o companie deja cunoscută pentru denumirile sale preluate din universul Marvel.

Ca o paranteză, Dane Whitman ar fi “Black Knight”, un erou ce urmează să își facă apariția în noul film Marvel’s Eternals. Actorul care va juca acest rol esste Kit Harington, cunoscut pentru că a jucat drept Jon Snow în mult cunoscutul serial Game of Thrones.

Mai aflăm că cipsetul ar fi dezvoltat pe un proces de 8 nm. Chiar dacă procesoarele au ajuns să fie construite pe 5 nm, este un upgrade însemnat, avândîn vedere că Nintendo Switch cel original sosea cu un CPU pe 20 nm. Chiar și varianta din 2019 a sosit cu un cipset pe 16 nm. Avantajul unui cipset mai avansat este evident, performanța crescută și eficiența din punct de vedere energetic. Astfel, ne putem aștepta la o autonomie mai bună față de prima generație a acestui model. Mai știm că noua consolă va trece la un ecran OLED care ar urma să ofere o calitate foarte bună a imaginii.

Lansare Nintendo Switch Pro

Au fost zvonuri în trecut conform cărora Nintendo va anunța consola în cadrul E3. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat și nu știm încă dacă Nintendo Switch Pro chiar va debuta în acest an. Compania a avut de-a face cu problemele cauzate de criza semiconductor. Astfel, o lansare în 2022 nu este exclusă.