Grand Theft Auto VI ar putea sosi abia în 2024 sau 2025 și aflăm de ce Rockstar nu grăbește lansarea

0
1309
Grand Theft Auto

O întrebare pe care mulți gameri și-o pun de câțiva ani buni este când va lansa Rockstar noul titlu din seria Grand Theft Auto. Au trecut aproape 8 ani de la debutul lui GTA 5 din 2013 și fanii nu mai au răbdare. Astăzi avem o posibilă perioadă de lansare și un motiv pentru această întârziere uriașă.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dacă între GTA 4 și GTA 5 au fost doar 5 ani diferență. Acum vorbim de mai bine de 10 ani între GTA 5 și GTA 6. Potrivit zvonacului Tom Henderson care în trecut a mai oferit leak-uri precise despre jocuri, Grand Theft Auto 6 se va lansa în 2024 sau 2025. Asta înseamnă că mai avem de așteptat cel puțin 2-3 ani pentru a vedea măcar un trailer. Până la jocul în sine lansat ar mai fi de așteptat 3-4 ani.

În cazul în care acest leak se dovedește precis, atunci vorbim despre aproximativ 12 ani de așteptare de la GTA 5 și până la viitorul release din serie. După cum bine știm, cei de la Rockstart au muls pe cât se poate modul Online din GTA 5. Continuă să facă sume uriașe de bani de pe urma gamerilor. Astfel nu este nici o grabă în lansarea noului titlu, chiar și în ciuda presiunii din partea fanilor.

Aflăm totodată și alt motiv pentru care Rockstar nu se grăbește. Studioul de jocuri pune accentul pe bunăstarea angajaților și vrea să evite suprasolicitarea și setarea de deadline-uri. De asemenea, compania vrea să se asigure că jocul este pe cât se poate de finisat pentru a nu fi probleme sau amânări ale lansării. Am văzut cu toții ce s-a întâmplat cu Cyberpunk 2077 și nivelul de critici primit de la cumpărători. S-a lăsat cu refund pentru cumpărători și chiar atacuri din partea hackerilor pentru dezvoltatorul CD Projekt Red.

Revenind la Rockstar, aceștia mai iau în calcul și faptul că la ora actuală nu există destui posesori de console next-gen. Grand Theft Auto 6 ar urma să debuteze inițial doar pe PS5 și Xbox Series S/X. Dorința companiei este de a avea o “piață suficient de mare” pentru lansarea noului joc. Este considerată și crize semiconductor, astfel că nu există un motiv forte pentru lansarea jocului mai devreme.

Poate în tot acest timp vedem lansate și alte variații de console precum un PlayStation 5 Slim mai accesibil pentru mase. Vă reamintesc că GTA 5 debuta inițial în 2013 pentru PS3 și Xbox 360. La un an distanță venea și pe noua generație de console PS4 și Xbox One. Abia în 2015 venea și pe PC.

Apropo, GTA 5 are programat și debutul pe PlayStation 5 și Xbox Series X/S pentru noiembrie anul curent.