Nintendo lucrează la o nouă cască de realitate virtuală pentru consola Switch

0
774

Nintendo se pregăteşte deja de o nouă consolă de gaming sau chiar de accesorii VR pentru celebrul său Switch. Asta ne arătă cele mai noi brevete ale companiei, pe care au pus mâna cei de la Letsgodigital.org. Ei au realizat şi randări cu dispozitivul de realitate virtuală inspiraţi fiind de schiţe.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ştim că Nintendo pregăteşte lansarea unui accesoriu de fitness pentru Switch pe 12 septembrie, dar se pare că planurile sunt mai ample de atât. Indiciile că ni se pregăteşte ceva legat de VR au apărut chiar pe consola actuală, fiind găsit un “VR Mode” în cadrul sistemului de operare încă de anul trecut. Un prim accesoriu VR a apărut în luna martie a acestui an, sub forma pachetului Lab VR.

E forţat spus că acesta e un dispozitiv, fiind mai degrabă un Google Cardboard mai răsărit, pe care trebuia să îl asamblezi singur şi nu e chiar uşor. Făcea parte din proiectul Labo, destinat celor mici. Totuşi ceea ce vedem în acest brevet e un headset VR pursânge, cu realitate virtuală la un nivel între Samsung Gear VR şi PlayStation VR. Nintendo a aplicat pentru brevet în februarie 2018, iar brevetul i-a fos acordat de abia pe 22 august 2019.

Accesoriul seamănă cu pachetul Labo, doar că de această dată totul este fabricat din plastic şi nu carton. Interiorul căştii e căptuşit cu spumă, făcând-o mai comodă. Headsetul generează sunet prin două boxe integrate, iar controllerele Joy Con pot fi ataşate şi ele lateral pe cască. E bizară şi abordarea ergonomică, pentru că nu există o curea de pus în spatele capului, ci pur şi simplu fixezi pe faţă acest aparat.

Aceeaşi abordare a avut-o şi Nintendo Labo, ceea ce nu s-a dovedit a fi o idee inspirată, cei mici fiind nevoiţi să ţină cu mâna de aparat. Nintendo va avea nevoie de o grămadă de conţinuturi şi jocuri pentru a deveni relevantă în această zonă. Eu aş fi pariat pe AR şi o cameră în loc de VR…