Nikon Z fc este un nou aparat foto mirrorless cu design retro

0
918

Nikon a anunţat un nou aparat foto mirrorles, modelul Nizon Z fc, care vine cu un design retro, pe care îl vor îndrăgi cei pasionaţi de vintage. Acesta este un model DX-format mirrorless care în ciuda designului de acum mulţi ani aduce funcţii moderne şi un setup performant.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Îşi trage seva din aparatul cu film Nikon FM2, care sosea în anii ’80, în vreme ce la interior găsim specificaţii similare cu ce avem pe midrangerul Nikon Z50. Nikon Z fc are un corp fabricat în bună parte din plastic, dar are şi ceva inserţii din piele în faţă şi în zona de sus, plus butoane rotative din aluminiu. Aceste butoane zimţate ne duc şi ele în anii ’80 şi ’90, oferind control manual asupra unor aspecte ca ISO, viteza shutterului, expunere şi altele. Găsim şi un mic ecran digital în zona de sus, pentru a ne afişa deschiderea.

Puteţi alterna între mod foto şi video cu un buton “ca pe vremuri” şi avem până şi un buton Power on/off ca acum 20 de ani, unul rotativ. Dacă vă uitaţi cu atenţie găsiţi şi un buton roşu pentru captura video sus. Dar în spate lucrurile se modernizează, cu un ecran rabatabil tactil care e ceva mai mic decât vedem în ziua de azi: 3 inch şi nu 3.2 inch. Are rezoluţie de 1040k puncte ca şi Z50. Cătarea electronică este aceeaşi cu panou OLED de 2360k puncte.

Nikon Z fc foloseşte un senzor de 20.9 megapixeli, format DX, un senzor CMOS cu acelaşi procesor de imagine EXPEED 6 la pachet. Puteţi să îi ataşaţi toate obiectivele noi full frame Z mount fără probleme. Avem parte şi de captură 11 fps în rafală la rezoluţie maximă. Z fc filmează în 4K la 30 FPS şi amintind de Sony, are detecţie facială şi a ochilor. Există şi HDMI out aici şi port pentru microfon pentru captura audio, dar nu şi jack audio.

Nikon Z fc va sosi în iulie pe negru şi argintiu la 960 de dolari, iar cu obiectiv NIKKOR Z DX 16-50 mm ajunge la 1100 dolari. Vor exista şi alte 6 culori spdeciale exclusive prin nikonusa.com la 1200 dolari.