NASA îşi prezintă Batmobilul, noul Mars Rover aflat în fază de concept deocamdată

0
2569

NASA a prezentat în cadrul unui eveniment oficial de la Kennedy Space Center un nou Mars Rover. Acest veritabil Batmobil e menit pentru explorarea Planetei Roşii, dar este doar un prototip şi un concept deocamdată. Chiar dacă nu va ajunge pe Marte prea curând, e totuşi pregătit pentru amartizare când vine momentul.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Încă nu e clar dacă NASA vrea să şi trimită în spaţiu acest vehicul, sau el este doar începutul unei noi generaţii de Rover. Noul Mars Rover aminteşte de vehiculele din jocuri ca “Halo” sau “Mass Effect”, plus are o influenţă de Batmobil, ceva mai masiv totuşi. Panoul său de control arată SF şi evident şasiul este ultrarezistent, pentru a rezista stresului cosmic.

Trebuie spus că acesta nu este un produs NASA, ci a fost realizat de către o echipă de creatori de maşini custom, în contract cu NASA. Atinge viteze de 112 km/h, care pe Marte înseamnă 24 km/h totuşi. Foloseşte un motor electric şi are lungime de 8.5 m. Observăm pneuri de mari dimensiuni, câte 3 pe fiecare parte şi oferind o elasticitate deosebită.

Nu sunt umflate cu aer şi sunt aproape sferice. Vehiculul este mai masiv decât pare în fotografii, având o înălţime de 3 metri, dar şi o gardă la sol foarte ridicată. Absoarbe şocurile foarte bine şi are şi un parbriz generos în zona frontală. NASA va livra componente ale acestui vehicul pe Marte, unde va asambla kitul complet. Suntem totuşi la ani buni distanţă de realizarea proiectului.