Momentul acela când un astronaut NASA învârte un fidget spinner în spaţiu (Video)

0
886

Am văzut oameni din orice segment social, job, stare financiară sau zonă a globului învârtind fidget spinnere. Unele sunt multifuncţionale, existând fidget spinnerul-telefon , altele au fost “tunate” încât să ajungă chiar în spaţiu. În clipul de mai jos vedem astronauţi NASA jucându-se cu faimoasele spinnere pe Staţia Spaţială Internaţională.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Probabil mulţi dintre voi se întreabă dacă un fidget spinner se învârte în spaţiu şi mai mult decât atât, dacă se poate opri din învârtit în zero gravitaţie. În clip apar astronauţii Mark T. Vande Hei, Joseph Acaba, Randy Bresnik şi Paolo Nespoli. Partea amuzantă e că şi astronauţii se învârt , nu doar spinnerul. Cu această ocazie învăţăm şi ceva fizică şi anume faptul că fidget spinnerul, dacă i se permite să plutească va reduce fricţiunea obişnuită.

Astfel, se vor egaliza rotirea inelului central şi cea a spinnerului extern, pentru ca întreaga jucărie să se rotească unitar. A se remarca şi faptul că spinnerul poartă un logo NASA în centru. Evident toată lumea se întreabă cât de mult se poate roti un spinner în micro gravitaţie. Bresnik nu are un răspuns clar, dar afirmă că e o modalitate excelentă de a experimenta cu legile mişcării ale lui Newton.

Cert e că un spinner se învârte mult mai mult în spaţiu decât pe Pământ, ca durată. Urmează trickuri cu Kendama oare în spaţiu?