Rusia îşi va emite propria monedă digitală, „CryptoRubla”

0
1046

Din ciclul „mai bine mai târziu decât niciodată”, Rusia şi-a exprimat intenţia de a emite propria monedă digitală. E vorba despre un cryptocurrency, cunoscut drept „CryptoRubla”. Informaţia vine chiar de la Vladimir Putin, preşedintele statului rus, deci e cât se poate de credibilă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ministrul Comunicaţiilor, Nikolay Nikiforov a detaliat această emisiune, afirmând că noul cryptocurrency nu poate fi „minerit” şi va fi emis, controlat şi reglementat de autorităţi. CryptoRublele se pot schimba contra rublelor normale oricând şi oriunde. În mod inedit dacă posesorul nu poate explica de unde a pus mâna pe monedele Crypto, atunci i se va aplica o taxă de 13%.

Aceeaşi taxă se va aplica pentru orice profit pe baza diferenţei dintre preţul de achiziţie a tokenului şi preţul de vânzare. În ultimele luni Putin a insistat pe interdicţia utilizării de Bitcoin şi alte monede digitale în Rusia, pregătind terenul pentru acest tip de unitate monetară. În mod interesant miniştrii ruşi au părut pro-crypto, dar cu reglementări mai solide.

Mi se pare bizar că noua monedă există în eter, fără mining şi sunt curios care va fi paritatea cu Bitcoin şi Ethereum. Să vedem şi dacă noua monedă e la fel de volatilă şi flexibilă la curs precum cele existente deja.