Google Assistant poate controla acum Chromecast-urile direct de pe telefon

0
1333

Google Chromecast, probabil cel mai bine vândut dongle de streaming din lume a devenit preferatul multora când vine vorba de streaming de pe terminal mobil spre televizor. Conectaţi “jucăria” la portul HDMI al TV-ului şi uitaţi de ea. Acum aflăm că există o nouă funcţionalitate, care are Google Assistant asociat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Până acum aveaţi nevoie de difuzorul inteligent Google Home pentru a da comenzi prin Google Assistant către Chromecast-uri. Nici măcar telefoanele high end cu Android sau Pixel-urile nu suportau acest lucru. Google rezolvă problema oferind acum suport pentru controlul Chromecast via Google Assistant direct de pe mobil. Şi asta chiar dacă aveţi un iPhone! Veţi putea să daţi comenzi vocale pentru streaming audio sau video al unui anumit conţinut.

De asemenea tot vocal puteţi pune pe pauză conţinutul, specifica spre ce device se face output-ul (Chromecast Audio, TV, difuzoare), dar şi alege să daţi next, skip, pauză, resume sau să opriţi streamul. Să nu vă mire dacă viitoarea generaţie de Chromecast o să aibă propriul microfon, pentru a putea primi direct comenzi vocale de la voi. Funcţionalitatea soseşte treptat pentru utilizatorii din toată lumea, deci eu zic să mai aşteptaţi o zi sau maxim două.

Ideal este să fiţi la zi cu actualizările pentru aplicaţia Google, Google Play Services, Google Assistant şi firmware-ul Chromecast.