Miracol de Crăciun sau doar miracolul fizicii: un ţipar electric iluminează instalaţii de Crăciun

0
1732

Animalele marine se viralizeaza muuuult mai rar decât cele terestre. Cred că de la caracatiţa Paul încoace şi de la câteva balene şi delfini care făceau tumbe haioase nu am mai avut un animal marin viral. Acum apare un ţipar electric cu un miracol de Crăciun, miracolul fizicii de fapt.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ţiparul se numeşte Miguel Wattson şi se găseşte într-un delfinariu din Tennessee. Un sistem electric special a fost plasat în acvariul lui Miguel, conectat la o instalaţie de brad de Crăciun. Atunci când ţiparul devine agitat, emoţionat sau se bucură de faptul că primeşte mâncare, el generează curent electric şi iluminează bradul. Impulsurile cu energie electrică de la ţipar sunt folosite pentru a alimenta acel sistem.

Miguel face şi un sunet impresionant, ca un soi de “mic tunet”, simulat şi redat prin difuzoare stereo conectate la acvariu. Animalul începe să emită curent atunci când caută frenetic de mâncare. Atunci când devine încântat sau agitat electricitatea creşte ca intensitate şi luminiţele din brad clipesc. Micuţul e conectat şi la un cont de Twitter, care postează tweet-uri ca “Bazinga!” sau “Shazam!” cu fiecare emisie de energie cu nivel ridicat.

E o iniţiativă drăguţă din partea delfinarului şi o încercare de a face mai apreciat un animal marin care e cam… urât şi înspăimântător dacă e să fim sinceri. E un moment de revanşa pentru ţipari după ce a apărut o controversă în Europa, atunci când solistul trupei Rammstein a părut să mănânce unul de viu în ultimul său videoclip cu trupa Lindemann. Ar fi drăguţ şi un feed live 24 dn 24 cu acest tipar.