Disney a prezentat o sabie laser aproape reală; Iată lightsaber-ul în acţiune

0
1994

Ieri a fost 4 mai, zi cunoscută şi ca May the Fourth, adică sărbătoarea oficială Star Wars (May The Fourth/ May The Force Be With You). Cu această ocazie Disney, care deţine drepturile pentru filmele Star Wars a prezentat un lightsaber real. Cum arată şi cum funcţionează sabia laser vedeţi şi aflaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Săbiile laser din Star Wars sunt poate cele mai cool arme din cinematografia ultimilor 50 de ani. De-a lungul acestor decenii am văzut şi multe tentative ale unor entuziaşti de a realiza copii după ele, dar în general ne alegeam cu neoane sau flăcări de sudură periculoase. Rar de tot era folosit laser real la temperaturi gigantice pentru aşa ceva, bugetul necesar pentru o armă de gen fiind uriaş. Se pare că noul lightsaber fusese de fapt prezentat încă din aprilie, în cadrul uneu conferinţe axată pe noul Avengers Campus.

Acolo nu s-au permis fotografii şi filmări, dar acum a ieşit la iveală sabia. Ea se va ilumina, extinde fasciculul luminos şi să îl retragă fix ca un lightsaber din film. Avem un teaser video mai sus, iar aceste săbii ar fi încă în dezvoltare, urmând să fie disponibile spre achziţie odată cu deschiderea hotelului Star Wars: Galactic Starcruiser. Fereastra sa vă afişa peisaje cosmice care se schimbă la un interval regulat

Încă nu avem idee cât va costa o sabie laser de acest tip, dar ştim că Disney vinde o “sabie” laser clasică, o imitaţie neon la 200 de dolari. Indicii despre modul în care ar putea funcţiona noua sabie se găseau într-un brevet din 2017. În primul rând include o lamă retractabilă şi iluminabilă, dar nu e nimeni în pericol să îşi piardă un braţ folosind aşa ceva. Sistemul de activare e inspirat de la o bandă de măsurare retractabilă, iar efectul de iluminare e obţinut cu o fâşie cu LED-uri.

Marea inovaţie e viteza cu care se retrage în mâner.