Sony renunţă complet la console portabile; Adio succesor PS Vita!

0
4910

Surse apropiate de Sony ar fi aflat că firma japoneză a renunţat la orice plan legat de vreo consolă portabilă. Sony se va concentra pe PlayStation 5 şi ar fi anulat orice succesor pentru PS Vita sau PSP. Nintendo Switch va rămâne deci să joace singură pe această piaţă, dar Sony ar putea să se axeze totuşi pe zona Mobile Gaming.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vestea legată de renunţarea la zona de console portabile a venit chiar de la CEO-ul Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, care a oferit detalii în timpul ceremoniei aniversare de împlinire a 25 de ani de existenţă a brandului PlayStation. Oficialul a declarat că PS Vita era “genială în multe feluri, iar experienţa sa de gaming era excelentă, dar acela e un business pe care Sony nu îl mai abordează acum”.

Ce mi-a plăcut mie la PS Vita e că după câţiva ani de la apariţie strânsese zeci de titluri indie excelente, de la “Child of Light” şi “Gravity Rush” încolo. Şi predecesorul său, PSP-ul a fost OK ca vânzări şi experienţă, iar Final Fantasy VII Crisis Core rămâne şi acum un best seller, ca şi jocurile Burnout. E posibil ca Sony, deşi nu mai abordează zona consolelor portabile, să se întoarcă spre mobile, ca Nintendo. Sperăm totuşi că mai bine decât a făcut-o Nintendo cu Mario Kart Run…

Sony are un catalog mare de exclusivităţi care ar putea fi hit pe mobil, de la jocurile Crash Bandicoot, la Spider-Man, Horizon Zero Dawn şi chiar şi God of War. Mai ales God of War se pretează la o portare pe mobil, fiind vorba de button mashing şi titlurile mai vechi nefiind aşa solicitante pentru ce dotări au telefoanele acum. Personal mi-a plăcut şi Xperia Play şi sper că Sony să mai dea o şansă telefoanelor de gaming.