Plex lovește în Netflix, lansând un serviciu gratuit de streaming de filme şi seriale

0
4745

Plex este cunoscut ca un software şi media player care te ajută să îţi organizezi conţinuturile video, audio şi fotografiile stocate pe PC sau pe un server, un NAS să zicem. El permite şi ca un player să acceseze acele conţinuturi, indiferent unde te afli. Poţi face streaming cu colecţia ta de foto, video, muzică şi Plex are clienţi pe smart TV, set top box-uri, telefoane, PC-uri. Ei bine, acum Plex şi-a lansat şi propriul serviciu gratuit de streaming de filme şi seriale.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Mutări spre un model de business mai complex apăreau încă de anul trecut când apărea integrarea cu serviciul de streaming muzical Tidal. Acum Plex oferă conţinut propriu, sub formă de filme şi seriale cu reclame. Mii de filme gratuite, seriale apreciate şi documentare, dar şi musical-uri şi evenimente sportive sunt disponibile prin site-ul Plex şi aplicaţiile de mobil. Nu vi se cere Plex Pass sau vreo altă complexitate.

Plex promite că te va deranja doar cu o treime din reclamele pe care le-ai vedea pe televiziunea prin cablu. Pe viitor vom vedea cele mai noi filme de la Hollywood, dar şi filme mai rare, din ţări ca India, Rusia, Japonia şi America Latină. Acestea nu ar ajunge aşa uşor pe Hulu, Netflix, HBO GO, Disney+, Amazon Prime sau Apple TV+. Parteneriatul Plex este realizat cu MGM, Lionsgate, Legendary şi Warner Bros.

Veţi putea vedea pelicule clasice precum „Rain Man”, „Terminator” „Raging Bull”, „Apocalypse Now” şi văd că stau bine şi la anime-uri. Dacă ai deja Plex, o să observi în aplicaţie o categorie nouă, „Free to Watch”, în zona „Movies & TV” din bara laterală. Păcat că abonaţii Plex Pass vor vedea în continuare reclame, deşi mi s-ar fi părut normal ca ei să nu le primească.