Microsoft Surface Earbuds debutează în Europa pe 6 mai la suma de 199 de euro

0
1558

Anunţate cu luni bune în urmă, căştile Microsoft Surface Earbuds s-au tot lăsat aşteptate până recent. De abia acum am aflat că vor ajunge în magazinele din Europa pe 6 mai la suma de 199 de euro. Acestea sunt primele căşti cu adevărat wireless de la Microsoft şi aduc câteva beneficii în plus faţă de rivali.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Retailerii europeni au confirmat data de lansare şi preţul, iar produsul a ajuns la FCC cu câteva zile în urmă, încă un semn că ne apropiem de lansare. Aceste căşti se pot conecta la computere cu Windows 10 şi la smartphone-uri, fiind compatibile cu multiple platforme. Integrează senzori tactili pentru comenzi şi control fie că e vorba despre preluare sau oprire a unui apel sau trecerea la piesa următoare. Accentul se pune totuşi pe latura business/corporate, cum şade bine unui produs Microsoft.

Avem posibilitatea de a controla prezentări PowerPoint direct din căşti, cu un swipe pe zona tactilă. Există şi dictare suportată de aplicaţiile Microsoft, dar şi subtitrare în timp real care poate fi tradusă în peste 60 de limbi. MS mai promite o claritate perfectă a vocii, anulare a zgomotului şi până la 24 de ore de autonomie. E clar că firma din Redmond a vrut să se bată de la egal cu Apple, Samsung şi alţi competitori din această zonă. Designul ceva mai masiv nu este întâmplător, pentru că avem difuzoare de 13.6 mm integrate în aceste căşti.

Surface Earbuds mai au integrare şi cu Spotify şi cu Office 365, dar în mod surprinzător au doar suport Bluetooth 4.2 şi nu BT 5.0. Fiecare cască va cântări 7.2 grame şi cutia de transport şi încărcare ajunge la 40 de grame. Casca în sine oferă 8 ore de autonomie, iar cutia prelungeşte durata cu încă 16 ore.