Fossil Solar este un ceas cu încărcare solară şi corp din bio plastic

0
2377

În general asociem Fossil cu ceasuri elegante şi mai nou şi cu modele inteligente, dar iată că în această săptămână au lansat un ceas analogic prietenos cu mediul. Se numeşte Fossil Solar şi are încărcare solară, dar este fabricat şi dintr-un bio-plastic special. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Avem de-a face cu un ceas analogic, realizat din materiale sustenabile. Fossil afirmă că acest produs face parte din strategia sa „Pro Planet” ce trebuie atinsă până în 2025. Practic toate produsele sale de până atunci vor include cel puţin un material sustenabil. În plus, toate ambalajele vor fi complet reciclabile sau reutilizabile. Ceasul are un design simplu şi clasic, cu indicatoare de oră, minute şi secundă analogice.

Indicatoarele principale sunt albe şi secundarul roşu, iar cadranul este negru, pentru un contrast mai bun la soare. Muchia din jurul ecranului are rol de panou solar şi va aduna energie care încarcă bateria de la bord. Ceasul vine în variante de 36 mm şi 42 mm. O singură încărcare oferă până la 4 luni de autonomie şi avem un singur buton la bord: cel crown din dreapta. Carcasa ceasului este construită din bio plastic realizat pe bază de ricin.

Curelele sunt realizate din material textil produs folosind sticle de plastic reciclate. Fiecare ceas vine cu 5 curele viu colorate la pachet. Preţul este de 149 de euro, ia produsul se va găsi în magazinele din Europa de la mijloc de mai.