Drona DJI Mavic Air 2 devine oficială, cu cameră de 48 MP, autonomie sporită

0
1471

Aşa cum indicau teaserele din ultima vreme ni se pregătea o nouă dronă DJI. E vorba despre modelul DJI Mavic Air 2, care porneşte de la preţul de 799 dolari şi vine cu o cameră de 48 megapixeli şi autonomie sporită. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul dispozitiv vine ca succesor pentru Mavic Air, care are deja 2 ani vechime. Drona are o capacitate îmbunătăţită de filmare, acesta ar fi atuul său principal. Mavic Air 2 dispune de o cameră de 48 de megapixeli, cu senzor de 1/2 inch şi capabil să filmeze în 4K la 60 FPS şi 150 Mbps. Are chiar şi capacitate de a filma timelapse-uri video 8K. În plus, senzorul său foloseşte pixel binning pentru a crea fotografii de calitate îmbunătăţită la 12 MP.

Se poate folosi şi rezoluţia full de 48 MP dacă doriţi, dar şi realiza capturi video HDR până la 4K în 30 FPS şi slow motion până la 240 FPS în Full HD. DJI a umblat şi la capitolul AI, implementând recunoaştere a scenelor şi posibilitatea de a alege cel mai bun mod de captură, incluiv HDR ziua şi Hyperlight noaptea (adică un soi de Night Mode). Mavic Air 2 este un pic mai grea decât predecesorul său, la 570 de grame (faţă de 430) şi vine cu o baterie mai mare, care îi permite să stea în aer 34 de minute.

Are aerodinamică mai bună şi motoare mai eficiente, iar tehnologia sa de transmisie video îi permite să “bată” până la 10 kilometri. Avem şi un sistem avansat de detecţie a obiectelor, pentru a preveni coliziunile, adică versiunea 3.0 de DJI Advanced Pilot Assistance System. DJI foloseşte şi o versiune nouă de cartografiere 3D pentru fluiditate mai bună de zbor în medii complexe. Drona a debutat deja în China şi vine în America de Nord în mai şi în alte regiuni în vară.

Pe lângă versiunea de 799 USD, există şi una de 988 USD cu o gentuţă de umăr, filtre ND, charging hub şi 3 baterii extra.