Microsoft Office 2021 se lansează în acest an pentru Windows 10 și macOS

0
2576
Microsoft Office 2021
Microsoft Office 2021 se lansează în acest an pentru Windows 10 și macOS

Microsoft Office 2021 se va lansa în acest an în două versiuni. Deși compania investește timp și energie în pachetul “Microsoft 365”, se pare că nu toți clienții sunt pregătiți să folosească soluția bazată pe cloud. Astfel, vom primi o nouă versiune consumer și una Commercial (LTSC), atât pentru macOS, cât și pentru Windows 10. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Microsoft nu a detaliat noile caracteristici și schimbări din pachetul Office 2021. Totuși, varianta Office LTSC (Long-Term Servicing Channel) va include un mod întunecat și îmbunătățiri în ceea ce privește accesibilitatea. Prin urmare, nu vor exista prea multe schimbări vizibile, în afară de modul întunecat care va fi evident. Iată cum ar arăta:

Office LTSC va fi disponibil în primă fază pentru firme și companii mari în stadiul Developer Preview. Ar urma să fie lansat în aprilie, iar pachetul Microsoft Office 2021 (Consumer), imediat după acesta. Totuși, varianta consumer nu va beneficia de Developer Preview, ci va fi lansată în versiune stabilă.

De asemenea, Microsoft Office 2021 ar sosi în sprijinul celor care nu au trecut încă la Office 365, serviciul cloud al companiei. Într-un internviu, Jared Spataro, șeful Microsoft 365, declară: “Avem o mulțime de clienți care au început să folosească serviciul pe bază de cloud în ultimele luni. Totuși, avem și clienți care din motive specifice, nu își pot muta activitate în cloud.”

Microsoft mai spune că nu intenționează să schimbe prețurile pentru noul pachet consumer Office 2021. Totuși, prețul versiunii LTSC dedicată companiilor mari  va crește cu 10%. De asemenea, suportul pentru versiunea LTSC va fi de doar 5 ani, față de versiunea anterioară care beneficia de suport timp de 7 ani. În plus, aflăm că ambele variante vor fi disponibile pentru macOS, cât și pentru Windows 10 pe 32 bit sau 64 bit.