Lime lansează un serviciu de 1000 de trotinete închiriabile alături de Primăria Capitalei

0
679

Imediat cum am aflat că avem în Bucureşti un serviciu de închiriat trotinete deja disponibil, Wolf-E, au început să apară şi rivalii. E vorba despre firma Lime, care pregătea de ceva vreme intrarea la noi şi îşi anunţă acum sosirea, printr-un parteneriat cu Primăria Capitalei.

Publicitate

Lime va aduce în Bucureşti 1000 de trotinete, iar acest startup american le va amplasa în cele mai accesibile zone. E vorba despre gurile de metrou, parcări publice, dar şi lângă parcuri, teatre, muzee, biblioteci şi malluri. Lime a încheiat un parteneriat fructuos cu Uber anul trecut, asttfel că serviciile sale pot chiar fi accesate prin aplicaţia Uber în anumite ţări. În România cele două vor fi ţinute separat.

Pe lângă Lime şi Wolf-E, vom avea o a treia intrare pe piaţa trotinete electrice partajate. E vorba chiar despre o firmă românească, iar serviciul se numeşte Flow. Flow a promis că va aduce 1000 de trotinete la Cluj şi Bucureşti, cu 2 lei taxă de pornire şi 20 de bani per minut de utilizare. Există şi varianta de abonament de 50 de euro pe lună cu acces nelimitat la vehicule.

Wolf-E are tarife mai mult decât duble şi pentru început vine cu sute de trotinete. Revenind la Lime, pentru a putea găsi trotinetele veţi avea o aplicaţie dedicată pe iOS şi Android, care va afişa o hartă cu aceste vehicule Există şi GPS tracking, iar micile vehicule au limită de viteză de 24 de km/h. Se pot conduce fără permis.

În afară Lime are logo Uber pus pe dispozitivele sale şi oferă şi trotinete, dar şi scutere. Lime a fost evaluată vara trecută la peste 10 miliarde de dolari, iar serviciul său este disponibil în peste 70 de oraşe din SUA şi Europa. În România există deja 20 de joburi disponibile pentru sosirea sa.