LG a dezvoltat o seră de apartament cât un frigider, în care îți cultivi plante sau legume la bloc

0
2680

LG este un nume pe care îl asociem de obicei cu televizoare, frigidere, maşini de spălat şi uneori şi telefoane. Ei bine un nou dispozitiv sub acest brand schimbă modul în care îţi procuri plantele și legumele. LG a creat o seră de apartament care te ajută să îţi creşti propriile legume acasă. Arată ca un frigider pentru vinuri şi are un concept interesant.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În ziua de azi lumea îşi creşte în cel mai bun caz “recoltele” în balcon sau în curtea din faţa casei. Sunt expuse totuşi legumele respective la dăunători, lipsa de timp a cultivatorului, anotimpuri schimbătoare, poluare şi alte probleme de gen. Ei bine, aparatul LG (care încă nu are nume) va replica cele mai bune condiţii pentru a creşte legume sau ierburi pe parcursul anului. Maşinăria imita condiţiile ideale de temperatură, PH, iluminare şi umiditate în funcţie de ceea ce cultivaţi.

Sunt folosite becuri LED speciale cu ultraviolete, circulaţie forţată a aerului, dar şi un sistem de administrare şi filtrare a apei. Practic o să creezi un micro climat la tine în “frigider”. O sursă de apă non circulantă este cea care distribuie fix cantitatea necesară fiecărui “raft” cu plante”. Se evită până şi mirosurile neplăcute, mucegaiul şi algele sau microorganismele dăunătoare. O aplicaţie de smartphone le permite utilizatorilor să monitorizeze condiţiile din dispozitiv, dar oferă şi ponturi despre maximizarea creşterii plantelor.

Aveţi şi pachete de seminţe special gândite pentru acest aparat, iar 24 de tipuri de legume vor avea locaşuri speciale. Încă nu avem detalii despre preţ şi disponibilitate, dar vom avea o prezentare detaliată la CES 2020. Pe lista de legume sau ierburi suportate sunt salata, varza, rucola, busuioc, cicoare, lăptuci şi andive. Marijuana nu… 🙂