În faţa presiunii din SUA, TikTok ar putea să fie vândut parțial de ByteDance

0
2746

SUA este o piaţă vitală, care setează trendul la tot ce e cool. Imaginaţi-vă că o companie a creat noul Facebook Killer, dar acesta e primit cu îngrijorare cu privire la ameninţări de securitate şi investigat de autorităţile din SUA. Deja nu mai ai voie cu aplicaţia TikTok pe telefoanele date de armată sau Guvern din State. Acum creatorul aplicaţiei, ByteDance vrea să îşi vândă acţiunile pentru a scăpa de problemă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

ByteDance este compania mamă a TikTok şi vrea să îşi reducă pierderile. Conform unor surse apropiate de Bloomberg, compania ar urma să îşi vândă cota majoritară de acţiuni la TikTok către investitori, care i-ar asigura capitalul să lupte cu procesele ce ar putea apărea în State. În plus, dacă investitorii sunt din Vest, scad şi palpitaţiile americanilor. Fondatorii companiei au negat totuşi vehement o vânzare a lui TikTok, dar nu exclud să vândă nişte acţiuni în perioada următoare.

ByteDance ar putea folosi în apărarea sa faptul că TikTok nu strânge date private ale utilizatorilor, deci nu vine cu un risc sporit de securitate. În noiembrie, administraţia de la Washington a pornit o investigaţie cu privire la achiziţionarea aplicaţiei de social media americane Musical.ly realizată de ByteDance. Acea achiziţie a dus TikTok la nivelul la care e azi şi pe lângă faptul că lumea realizează şi priveşte clipuri de câteva zeci de secunde, poate şi să îşi sincronizeze dansul şi cântatul cu diferite melodii.

ByteDance ar căuta între timp şi un sediu în afara Chinei, iar pe listă sunt Singapore, Dublin şi Londra, dar nu şi oraşe americane. Aplicaţia nu are un sediu clar şi operează doar sub formă de echipe locale în diferite regiuni. Toţi răspund unui centru de comandă din Shanghai. TikTok face totuşi angajări inclusiv în Silicon Valley şi s-a apărat de scandalurile cu americanii, afirmând că datele sale de backup sunt stocate în Singapore. TikTok debuta în 2017 şi a devenit un mega hit global, fiind a şaptea cea mai descărcată aplicaţie a deceniului 2010-2020.

A fost instalată de 67 de milioane de ori doar în noiembrie..