LG va lansa soundbar-uri care folosesc AI-ul pentru a se calibra în funcţie de acustica unei camere

0
1493

LG a început deja teaserele şi promovarea produselor pe care le va aduce la CES 2020 în ianuarie. Pe lângă un “frigider”, în care îţi poţi cultiva şi creşte legume, LG mai pregăteşte şi soundbar-uri care folosesc AI-ul pentru a se calibra singure. Calibrarea se face în funcţie de acustica unei camere.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un audiofil adevărat va sta cu ruleta în mâna să măsoare camera şi va amplasa în mod ideal soundbar-urile, încât să acopere cu un surround real sufrageria sa, pentru o redare cât mai fidelă. Sunt şi multe persoane care îşi lasă soundbar-urile pe setări Default totuşi şi nu profită de output-ul lor maxim. Ei bine generaţia 2020 de soundbar LG va veni cu funcţia AI Room Calibration, care lasă smart speakerele să facă toată calibrarea în locul tău. Fiecare apartament, camera sau încintă este diferită şi fiecare ureche de om la fel.

Nu există setare şi setup universal, deci calibrarea e grea. Varianta premium de soundbar LG din 2020 face ajustările automate calculând tot după dimensiunile camerei tale. AI Room Calibration vine împreună cu tuning Meridian Audio, Dolby Atmos şi surround-ul DTS:X, iar ele vor simula că sunetul va veni din multiple direcţii. Procesarea avansată ajută la upscaling audio la o calitate care e similară cu cea a acusticii profesionale. Puteţi conecta şi difuzoare wireless SPK8 la sistem şi oferi o calitate demnă de o experienţă 4K.

Auto calibrarea nu e singura funcţie inteligentă a acestui soundbar. Va sosi cu Google Assistant şi control prin comandă vocală şi hands free. Seria de produse soundbar de la LG pentru 2020 include următoarele modele: SN10YG, SN9YG, SN8YG şi SN11RG (cu 7.1.4 canale). Aceste unităţi sunt perfecte la pachet cu televizoare ultrasubţiri LG de 55 sau 65 inch. Le vedem la CES 2020, alături de noile monitoare UltraFine şi UltraGear.