Levi’s foloseşte lasere pentru a crea textura specială a jeanşilor săi (Video)

0
925

Cu fiecare deceniu jeanşii au devenit şi mai uzaţi, întâi fiind la modă cei care păreau bătuţi de vreme şi apoi cei rupţi. Levi’s preferă să folosească o tehnologie complet nouă pentru a crea textura specială a perechilor sale de blugi. E pe bază de laser şi aflaţi detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se va reduce astfel munca manuală şi nevoia de mână de lucru pentru a putea finisa perechile de jeanşi. Până acum procesul de texturare a perechilor necesita între 18 şi 24 de paşi, dar cu tehnologia pe bază de laser se ajunge la doar 3 paşi. Levi Strauss a creat o tehnologie digitală care folosesce laserele pentru a crea haine cu „design etic”. Iniţiativa se numeşte Project FLX şi are şi avantajul că generează acel model de „uzură” mai rapid şi într-un mod unic la fiecare pereche.

Până acum se realizau manual în jur de 2-3 perechi pe oră şi era nevoie de multiple substance chimice. Laserele aplicate pe denim sunt soluţia, pentru că acestea reuşesc să „ardă” jeanşii cu ilustraţii special create pentru a imita uzura. E nevoie de 90 de secunde de imprimare şi e gata perechea. Prin imprimeuri de gen se pot crea şi ornamente şi compania poate chiar seta gradul de uzură, de la luni la ani.

Totul e în faza de test dar aşteptăm o implementare în lanţul de producţie în următorii 2 ani. Rămân totuşi destule chimicale în producţie, pe care Levi’s încearcă să le elimine.