Microsoft brevetează o tabletă pliabilă andocată într-o tastatură

0
802

De parcă nu era de ajuns ca Microsoft a tot brevetat tablete şi telefoane pliabile în ultima vreme, acum vedem un terminal care primeşte şi un accesoriu. În general ai crede că un device care se pliază pe din două va folosi o jumătate de ecran pentru tastatură, dar nu şi acest model.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul brevet Microsoft ne prezintă o tabletă care se pliază pe din două pe mijloc, cu o balama discretă, dar apoi se şi conectează la o tastatură. În ultimele luni am fost bombardaţi şi invadaţi de brevete Samsung şi Microsoft, care ne prezintă fie telefoane cu două ecrane, care pot fi folosite şi ca tablete, fie tablete care se pliază pe mijloc. Recent am văzut şi balamale tot mai complicate care facilitează îndoirea terminalelor respective.

Ideea ataşării unei tastaturi dock mi se pare prea mult. Gândiţi-vă numai la ingineria din spatele unei balamale complexe, iar apoi acel mecanism trebuie tăiat perpendicular de o fantă specială pentru andocare. Pur şi simplu e peste mână, prea complicat şi inutil un mecanism de gen. Ca să nu mai vorbim că de la ASUS Transformer Pad încoace mecanismele de gen nu s-au schimbat radical.

Pe de altă parte un Surface Book care are o tabletă ce se poate folosi şi scoasă din tastatura şi se mai poate şi plia ar fi un produs revoluţionar pe care Microsoft cere multe mii de euro. Dacă va avea succes sau nu o va spune doar timpul. Evident, un brevet e doar un brevet şi nu avem garanta concretizării.