Lenovo Mirage Solo este un headset Daydream disponibil oficial la suma de 400 dolari

0
910

După câţiva ani de experimentare cu headseturi VR/AR/Mixed Reality conectate la telefoane sau PC-uri, apar tot mai multe căşti de genul care sunt de sine stătătoare. E drept costă ceva mai mult, dar măcar nu ai grija cablurilor. Un exemplu este şi noul Lenovo Mirage Solo, care costă 400 de dolari şi este disponibil acum.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E drept că produsul a fost anunţat în luna ianuarie a acestui an, deci a durat ceva până a ajuns în magazine. Este un produs realizat de Google şi Lenovo şi are ca mare plus faţă de rivalul Oculus Go funcţia de inside out position tracking. Pentru a nu avea nevoie de smartphone sau PC, găsim la interior componentele pe care le-am asocia unui telefon modern.

Pe Lenovo Mirage Solo primim un procesor Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB memorie şi ecrane de 5.5 inch cu rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli (LCD, 75 Hz şi câmp vizual de 110 grade). Bateria de 4000 mAh este de asemenea de bun augur. Practic e un smartphone high end de an 2017 îndesat într-o cască VR. Acest gadget suportă tracking şi poziţionare WorldSense, permiţându-i headsetului să ştie spre ce direcţie vă uitaţi, dar vă permite şi să faceţi “strafe” în viaţa reală şi să vă aplecaţi sau înclinaţi când interacţionaţi cu elemente virtuale.

La pachet cu acest device vine şi un controller wireless, care vă permite să indicaţi obiecte, să le apucaţi şi să realizaţi alte interacţiuni. Google afirmă că există 350 de aplicaţii compatibile Daydream, gata să fie folosite pe acest device.