Google Chromecast de generaţie a doua va fi relansat, cu suport Bluetooth

0
892

În prag de Google I/O 2018 am început să aflăm tot mai multe detalii despre planurile de viitor ale celor de la Google. Pe listă s-ar afla şi un Chromecast de generaţie a doua regândit, acum cu suport Bluetooth la pachet. Informaţia a apărut pe căi oficiale, după ce produsul a primit aprobarea FCC.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Conform documentelor oficiale, Google va relansa acest Chromecast sub un nou ID FCC şi cu suport Bluetooth. Varianta iniţială de Chromecast 2nd gen sosea în 2015, iar modelul nou va păstra aceleaşi specificaţii, dar va primi un cip Bluetooth extra. Varianta veche suporta Bluetooth low energy în banda de 2.4 GHz, dar noua versiune primeşte suport full Bluetooth la 2.4 GHz.

Am fi sperat poate la o actualizare şi pentru modelul existent, dar nu va fi cazul de aşa ceva. Probabil preţul va fi unul ridicol de mic, la nivelul a câteva zeci de dolari, gadgetul fiind unul vechiuţ şi simplu ca specificaţii. În ziua de azi sunt zeci de mii de aplicaţii compatibile cu Chromecasturile şi deja gadgetul este un succes global. Este un device de media streaming şi playback care se conectează la televizoare via HDMI şi recepţionează fluxul video/audio/foto şi cel transmis de aplicaţii.

Inclusiv jocuri ca Just Dance pot ajunge pe televizor astfel. Există şi modelul Chromecast Ultra cu 4K şi HDR şi mai există şi Chromecast Audio.