Elon Musk vrea să intre pe piaţa dulciurilor; Poziţia sa la Tesla e în pericol

0
996

Două veşti despre Elon Musk au devenit virale în ultima săptămână: una comică şi una mult mai serioasă. Pe partea comică avem faptul că Elon Musk se pregăteşte să înfiinţeze o companie producătoare de dulciuri, iar pe partea serioasă, poziţia sa de director la Tesla e pusă în pericol.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Începem întâi cu partea amuzantă şi anume tweeturile lui Musk în care insistă că vrea să pornească o companie producătoare de dulciuri, bomboane mai bine zis. Asta îl va face un veritabil Willy Wonka, că tot l-am pierdut pe actorul Gene Wilder, Wonka-ul original. Nu e primul proiect trăznit al lui Musk, care a creat şi un aruncător de flăcări prin Boring Company şi la începutul anului şi-a lansat automobilul personal Tesla Roadster în spaţiu. Nu uităm şi de dragonul cyborg.

Ce poate fi mai trăznit după toate acestea decât un rival pentru Snickers şi Mars? În ziua de azi când japonezii au pus wasabi şi curry în KitKat, nimic nu ne mai uimeşte. Singura noutate adusă de Musk ar fi dacă bomboanele ar fi complet sănătoase şi nu ar dăuna siluetei deloc. Între timp Musk are probleme mai serioase, pentru că acţionarii Tesla vor să îl înlocuiască din postura de director al companiei.

Dacă voturile acţionarilor din iunie sunt în defavoarea sa, atunci un director independent va prelua postura de director al comitetului de conducere. Elon este şeful comitetului din anul 2004, dar asta s-ar putea schimba în iunie. Atunci vor vota acţionarii dacă se schimbe politica legată de numirea directorului şi anume să permită sau nu unui director independent să preia funcţia.

Propunerea vine de la Jing Zhao, unul dintre oficialii companiei care consideră că e nevoie de obiectivitate şi o poziţie directorala din afara firmei. În SUA peste jumătate dintre directori sunt foşti sau actuali CEO, dar în Europa se separă funcţiile. Scăderea puterii de decizia a lui Musk la Tesla nu i-ar pica bine acestuia şi ar trebui să aibă mulţi directori de partea sa la vot. Vom vedea dacă îi va îndulci cu ideile şi bomboanele sale.

Sursa foto