Leac pentru cancer din Australia? Secretul ar fi în virusul vărsatului bovin

0
900

De ceva vreme se caută un leac pentru cancer şi cel mai des apare teoria unui virus care să distrugă celulele canceroase. Oamenii de ştiinţă din Australia au descoperit o modalitate de a elmina orice tip de celulă canceroasă cu ajutorul unui virus.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În plus, studiul lor arată şi că se pot micşora tumori prin noul tratament. În mod interesant, acei oameni de ştiinţă amintiţi mai sus au folosit un concept medical vechi de 200 de ani. Încă din 1796, Edward Jenner a descoperit o modalitate de a distruge vărsatul de vânt folosind vărsatul bovin. Acum inspiraţi de acea abordare, oamenii de ştiinţă au creat un nou virus care distruge total celulele canceroase, cel puţin la nivel de eprubetă.

S-a pornit tot de la virusul vărsatului bovin. Se pare că încă din 1922 se bănuia că poţi ucide celule canceroase cu virusul vărsatului bovin, dar dacă modifici tulpina sa încât să fie atât de periculoasă, ar putea ucide şi pacientul. Numărul de cazuri de cancer este în explozie şi s-a remarcat un salt însemnat mai ales în India. Acolo există 2.25 milioane de persoane cu această boală în acest moment.

Au mai fost făcute teste şi cu alţi viruşi, eficienţi în a distruge cancerul. Spre exemplu, herpes-ul modificat e folosit ca tratament pentru melanoma, cancer de piele. Dorinţa este de a crea un virus care să ţintească doar celulele canceroase şi atât. Experimentul din Australia cu noul virus CF33 l-a adus în acelaşi vas de test cu 60 de tipuri de celule canceroase diferite şi toate au fost distruse.

Au urmat teste pe şoareci şi acolo s-a descoperit că se micşorau tumorile. Trebuie acum doar să vină testele pe oameni, dar e nevoie de multe aprobări şi birocraţie până la ceva concret. Problema e că sistemul imunitar uman ar putea distruge imediat virusului până să ajungă la cancer…