Huawei MatePad Pro este tableta iPad Pro Killer de la Huawei, vine pe 25 noiembrie

0
1546

La început de lună noiembrie apăreau scăpări despre o nouă tabletă Huawei, care de această dată nu avea să fie un MediaPad, adică un dispozitiv pentru consum media, ci un MatePad, adică unul pentru lucru. Un soi de rival iPad Pro, dacă vreţi. Ei bine azi aflăm şi că Huawei a confirmat tableta şi i-a pus şi o dată de lansare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Terminalul ar urma să debuteze pe 25 noiembrie, după cum a confirmat chiar Richard Yu, CEO Huawei prin social media. Huawei are multă treabă la final de lună, pentru că pe 26 noiembrie are un alt eveniment, care îl va aduce în prim plan pe telefonul Honor V30. Tot atunci ar trebui să vină şi o tabletă accesibilă Honor Tab 6. Revenind totuşi la Huawei MatePad Pro, avem aşteptări mari de la acest terminal. Asta pentru că inaugurează o cameră selfie decupată în ecran în lumea tabletelor.

Ar trebui să vină cu puternicul procesor Kirin 990 de pe Huawei Mate 30 Pro şi a trecut deja pe la TENAA şi 3C pentru certificare. Acolo am aflat că are numele de cod “Marx” şi că va sosi în variante WiFi şi 4G. Va aduce şi încărcare ultra rapidă la 40W (SuperCharge) şi o cameră duala în spate. Mă aştept şi la difuzoare quad la bord, 8 GB RAM şi 256 GB stocare. Alte scăpări indică faptul că MatePad Pro va sosi pe albastru, alb, portocaliu şi verde.

Nu cunoaştem diagonala sa, dar putem specula că e oriunde între 9.7 inch şi 12.9 inch, cu rezoluţie Quad HD+. Vom avea şi o tastatură ataşabilă magnetic, dar şi un nou stylus, care se ataşează tot magnetic la tabletă.