Jony Ive va ajuta la proiectarea viitorului Airbnb

0
864
Jony Ive va ajuta la proiectarea viitorului Airbnb

Airbnb l-a angajat pe Jony Ive pentru a ajuta compania să proiecteze noi produse și servicii în următorii câțiva ani.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cofondatorul și CEO-ul companiei Brian Chesky a anunțat acordul multianual al Airbnb cu noua firmă de design Ive LoveFrom, numindu-l “o colaborare specială“. Chesky spune că Ive va ajuta și piața de închiriere să își dezvolte echipa de proiectare internă.

Ive deține acum propria companie, LoveFrom, dar este recunoscut pentru colaborarea sa cu Apple, unde a condus echipa de design care a produs și proiectat iPhone, iPad, MacBook Air și Apple Watch, printre alte proiecte. A părăsit gigantul tehnologic în 2019, după două decenii. Apple a emis o declarație la acel moment că va continua să lucreze îndeaproape cu LoveFrom, pe care executivul a fondat-o în urma plecării sale.

Din păcate, Chesky nu a detaliat ce anume va face Ive pentru Airbnb. Conform Financial Times, totuși, fostul executiv Apple va conduce platforma de închiriere pentru revizuirea aplicației și site-ului web. El va ajuta, de asemenea, la reproiectarea sistemului bazat pe evaluări pe care serviciul îl folosește pentru a vizita clienții și gazdele. În urma acestui parteneriat, Alex Schleifer, directorul de design al Airbnb, va renunța, la un an după ce a preluat funcția.

Într-un e-mail, Ive i-a spus lui Chesky:

“Îmi place că amândoi privim lumea cu atâta curiozitate și grijă, cu profunzime în ceea ce privește procesul creativ și ideile noi. Am aflat că, în ciuda fragilității inerente a ideilor, ele pot fi dezvoltate pentru a deveni profunde și puternice.”