Uriaşul Hummer revine, într-o variantă electrică de 1000 de cai putere de la GMC

0
1159

Ştiam de ceva vreme că se lucrează la un Hummer electric şi iată ca bestia a debutat. A trecut aproape un deceniu de la ultimul model Humer lansat, iar brandul a revenit acum, cu idei noi. Prezentat pe 20 octombrie, noul GMC Hummer EV 2022 aduce o abordare nouă: una electrică şi de 1000 de cai putere.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Designul pare a fi fost temperat faţă de generaţiile trecute şi influenţele militare au fost reduse. De această dată avem o camionetă pickup cu iz rural american. Avem o grilă frontală minimalistă şi faruri LED subţiri. Bara frontală este şi ea mai puţin agresivă decât te-ai aştepta. Aripile laterale rămân pronunţate şi sunt angulare în faţă şi spate. Acoperişul este plat şi avem şi panouri înlăturabile pentru cei care vor să simtă briza. Panourile sunt transparente şi pot fi ţinute în spate.

Fereastra din spate poate fi coborâtă prin control electronic. În spate găsim faruri LED şi o aripa solidă, ce duce cu gândul la ofroad. Varianta standard a acestui Hummer vine cu pneuri de 35 de ţoli Goodyear Wrangler All Territory MT, care permit depăşirea unor obstacole înalte de aproape jumătate de metru şi şofat prin apă adâncă de 61 cm. Există şi o variantă cu pneuri de 37 inch. La interior se află un monitor de 12.3 inch pentru panoul de instrumente şi unul “plutitor” de 13.4 inch pentru infotainment.

Acesta din urmă oferă acces la Hummer Ultravision, un sistem ce poate oferi până la 18 unghiuri ale camerei. Sunt şi camere sub corpul maşinii care te ajută să eviţi obstacolele. Sistemul afişează şi denivelări şi informaţii despre teren, presiunea pneurilor, unghiuri de rulare şi altele. Există şi o variantă de şofat semi autonom cu sistemul Super Cruise, care permite condus hands free pentru mai bine de 321.869 kilometri din drumurile din SUA şi Canada.

Maşina are o putere de 1000 de cai, generată de 3 motoare. Pickup-ul cu tracţiune integrală poate accelera la 100 km/h în doar 3 secunde. Un battery pack Ultium oferă autonomie de 563 de kilometri, iar încărcarea se face la o capacitate de 350 kW. Există şi fast charge, cu 161 km obţinuţi după 10 minute. Există şi un mod special offroad, care ridică suspensia cu 149 mm. Preţul standard este de 112.595 dolari, dar va fi şi o versiune Humer EV 3X care vine în toamna lui 2022 la 99.995 dolari. Aceea oferă 800 de cai putere.

O versiune 2X de 89.995 dolari vine în 2023.