HydroChrome Sutton este o cameră ce utilizează lichid pentru realizarea unor imagini inedite

0
944
HydroChrome Sutton este o cameră ce utilizează lichid pentru realizarea unor imagini inedite

Lomography a lansat HydroChrome Sutton, o cameră cu film de 35 mm care prezintă un obiectiv unic cu injecție de lichid pentru a crea efecte inedite. Utilizatorii pot injecta aproape orice lichid pe care și-l doresc. Astfel, aparatul realizează fotografii unice, care nu pot fi reproduse a doua oară.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Fotografiile obținute diferă complet de filtrele de imagine aplicate digital. Camerele cu film sunt încă în vogă, deși nu la fel de populare ca în era pre-digitală. Mulți fotografi au apelat modele analogice pentru a produce imagini unice, spre deosebire de cele pe care le pot captura folosind telefonul sau camera digitală. Cu toate acestea, există încă multe avantaje ale unui aparat foto digital, printre care se numără și filtrele de imagine ușor disponibile.

Noul aparat Lomography HydroChrome Sutton de 35 mm, permite utilizatorilor să simileze filtrele obiectivelor într-un mod inedit – injectând literalmente lichid în obiectiv, modificând fotografia rezultată. Pot fi utilizate mai multe lichide diferite, inclusiv cele vopsite cu coloranți alimentari. De alt fel, utilizatorii pot folosi ceaiuri, cafea sau alte băuturi. Rezultatul este ceea ce Lomography numește “fotografie experimentală“.

 

Imaginile rezultate sunt panoramice și “perforate” pe margini, așa cum se prezintă în mostrele din articol. Camera produce, de asemenea, o vinietă unică asemănătoare cu ceea ce ați obține cu o cameră din seria Lomo. Lomography susține că aceasta este prima cameră în format de 35 mm capabilă să producă imagini panoramice.

 

Obiectivul este un model cu focalizare fixă, cu plăci și tuburi cu diafragmă suplimentară, care sunt utilizate pentru a injecta lichidul. În cutia aparatului se vor regăsi obiectivul Sutton, modulul de declanșare și diafragmă, precum și seringa și tubul utilizate pentru injectarea lichidului. Camera nu are nevoie de baterii.

HydroChrome Sutton Panoramic Belair este disponibilă spre achiziționare momentan în SUA pentru 79 de dolari.