PayPal va oferi în curând utilizatorilor posibilitatea de a gestiona criptomonede

0
675
PayPal va oferi în curând utilizatorilor posibilitatea de a gestiona criptomonede

PayPal și-a anunțat astăzi extinderea pe piața de gestiune a criptomonedelor. Mișcarea vine ca răspuns a interesului crescut din partea consumatorilor și a băncilor centrale asupra monedelor digitale. Le va permite utilizatorilor să cumpere, să dețină și să vândă criptomonedele.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Firma intenționează să permită utilizatorilor să utilizeze criptomonedele pentru achiziții de la conercianții care acceptă deja plata PayPal.

PayPal citează un sondaj realizat de Banca pentru Decontări Internaționale, spunând că una din zece bănci intenționează să lanseze propria monedă digitală în următorii trei ani. Dan Schulman, președinte și CEO al PayPal, a declarat:

“Trecerea la criptomonede este inevitabilă, aducând avantaje clare în ceea ce privește incluziunea financiară și accesul; eficiența, rapiditatea și reziliența sistemului de plăți; Abordarea noastră globală, expertiza în plăți digitale, rețeaua bilaterală și controalele riguroase de securitate și conformitate ne oferă oportunitatea și responsabilitatea de a facilita înțelegerea, răscumpărarea și interoperabilitatea acestor noi instrumente de schimb. Suntem dornici să colaborăm cu băncile și cu autoritățile de reglementare din întreaga lume pentru a ne oferi sprijinul și pentru a contribui în mod semnificativ la modelarea rolului pe care îl vor juca monedele digitale în viitorul finanțelor și comerțului global.”

Când va fi disponibil serviciul?

PayPal va începe să permită gestionarea criptomonedelor pentru Statele Unite în următoarele săptămâni. Pentru început, utilizatorii vor putea gestiona unele dintre cele mai populare criptomonede – Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash și Litecoin. PayPal intenționează să extindă capacitatea către serviciul său Venmo în prima jumătate a anului viitor. Astfel va permite, de asemenea, utilizarea criptomonedelor pentru plăți la începutul anului 2021. Gestionarea criptomonedelor ar trebui să se extindă și pe alte piețe anul viitor.

Până la sfârșitul anului, cumpărarea și vânzarea criptomonedelor nu va avea niciun cost. De fapt, deținerea criptomonedelor nu va suporta taxe în general. PayPal va oferi, de asemenea, utilizatorilor conținut educațional, astfel încât să poată înțelege cum funcționează criptomonedele, precum și riscurile și oportunitățile asociate acestora.